Torta di nonno Mario is echt een taart voor feestjes! Een familieklassieker van generatie op generatie.

Proef de lekkerste Italiaanse recepten: van pasta en risotto tot dolci en aperitivo-hapjes. Authentiek, seizoensgebonden en makkelijk zelf te maken.
Torta di nonno Mario is echt een taart voor feestjes! Een familieklassieker van generatie op generatie.
Verfris jezelf met een Hugo Spritz, een bruisende cocktail met vlierbloesemsiroop, Prosecco, bruiswater, verse munt en een vleugje limoen.
Deze panna cotta met fontinakaas en rode druiven is net weer even wat anders. Recept van de zussen Jansen & Jansen.
Deze variant op de klassieke cannoli is lekker zoet. En nee, de ganache is helemaal niet moeilijk om te maken!
Knapperige crumble met zoete rozijnen en partjes peer, dit fruitdessert met chocola ga je beslist lekker vinden!
We delen het recept voor colomba pasquale met citroen en sinaasappel, een variant op ons traditionele zoete brood.
Een geweldige smaakmaker is de gerookte chipotle, net even ander dan de klassieke parmigiana met tomatensaus.
Bomvol basilicum en bereid met gebakken courgettes: spaghetti alla nerano. Van de Amerikaanse acteur Stanley Tucci met Italiaanse roots.
Dat vegetarisch koken niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst dit lekkere recept voor pappardelle met ragù van sjalotten.
Bak deze simpele hartige taart met gegrilde paprika's en tomaten in een heerlijke deegkorst met ansjovis, salie en oregano.
Voor alle chocoladeliefhebbers delen wij het recept voor Bicchierini con mousse di clementine al cioccolato.
Een pasta waar je meteen aan ziet dat hij met liefde gemaakt is. Pasta met sardientjes van chef Peppe Giacomazza.
Het is een geweldig gerecht om zelf te bereiden en met zijn prachtige rode kleur zorgt het direct voor een opvallend moment aan tafel.
Heerlijk en voedzaam met verschillende kazen en gekookte ham. Recept voor Napolitaanse aardappeltaart van chef Gennaro Contaldo.
De baci di dama (dameszoenen) zijn afkomstig uit Piemonte en voor het eerst gebakken in de negentiende eeuw voor de koninklijke familie.
Parmigiana di zucca recept van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk met een knapperig laagje van Parmezaanse kaas.