Ontdek de zoete hachiya-kaki uit Sardinië, gecombineerd met sinaasappel, zout, bitter en crunch.

Van bruschetta en caprese tot arancini en crostini: ontdek de lekkerste Italiaanse voorgerechten en antipasti voor je diner of aperitivo-moment.

Bak zelf deze luchtige focaccia met zwarte olijven en verse rozemarijn, de geur van versgebakken brood is hartstikke lekker!

Ontdek de authentieke Toscaanse keuken met chef-kok Mattia Risaliti. In 'Si Mangia' deelt hij familiegerechten zoals tortelli di patate uit Prato.

Heerlijk recept uit het kookboek Si Mangia, familierecepten uit Toscane. Tomaten met een knapperig laagje van parmezaan.

Deze courgettesalade is heel makkelijk te maken, ziet er prachtig uit, ook als bijgerecht, en is net weer even anders.

Recept voor passatelli in brodo van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk simpel en voedzaam met kippenbouillon, citroen en Parmezaanse kaas.

In 1989 maakte De Smaken van Italië al een enorme indruk. Voor dit kookboek reisde Claudia Roden door heel Italië om de lokale specialiteiten te ontdekken.

De Italiaanse kokkinnen van Cucina Originale geven je graag een voorproefje van de kookcursussen met hun lekkere recept van tortellini.

De wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in heerlijke gevulde rollade.

Vlees en vis gaan niet altijd goed samen, maar in dit gerecht vormen zij een fantastisch huwelijk! Het is vooral populair in Lombardia en Piemonte.

Recept voor gedroogde vis afkomstig uit Venetië met gebakken groenten. Serveer als Venetiaanse borrelhap of voorgerecht.

In het kookboek Med van Claudia Roden proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen het recept voor pompoensoep met orzo en amaretti.

Deze pappardelle maak je in een handomdraai. Met een gezonde groene saus van doperwten, rucola en olijfolie.

Katie Caldesi maakt gerechten die de Amalfikust definiëren. Zoals deze lekkere gevulde aubergines met ansjovis.

Deze lekkere frisse salade met venkel komt uit De Zilveren Lepel Vegetarisch. Ideaal voor een zomerse avond.

Recept voor burrata met zeekraal, lamsoor en zalmeitjes, heerlijk in combinatie met knapperige groenten.

Deze versie heeft veel smaak dankzij de knoflook en kruiden en heeft een fluweelzachte textuur dankzij de room.