Terug naar overzicht
wortelfrietjes

Wortelfrietjes met chili & rozemarijn

Deze lekkere (en gezonde) wortelfrietjes zijn hartstikke makkelijk om te maken. De wortel wordt lekker zoet, de combinatie met chili en rozemarijn is hierdoor heerlijk. Een lekker groentegerecht bij vlees of vis. Maar ook zeer geschikt als snack. 

LEES OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Details

  • Servings: 5

Ingredients

  • 3 el olijfolie
  • 400 g hele wortels, geschrapt en uiteinden afgesneden
  • 2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
  • zout
  • chiliolie, voor het besprenkelen
  • geraspte Parmezaanse kaas, ter garnering

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schenk de olie in een braadslee en schuif de braadslee in de oven. Snijd intussen de wortels overlangs door. Snijd elke helft nog een keer overlangs door, zodat je van elke wortel nu vier lange repen hebt. Haal de braadslee met de inmiddels heet geworden olie uit de oven. Leg de wortels erin en bestrooi ze met de naaldjes rozemarijn en een flinke mespunt zout.
  • 2Meng alles goed, zodat de wortels rondom een laagje olie, rozemarijn en zout krijgen. Schuif de braadslee weer in de oven en bak de wortels 25 minuten, of tot ze er een beetje krokant en gebruind uitzien.
  • 3Schep de wortelfrietjes met een schuimspaan uit de braadslee op een schaal. Probeer zo veel mogelijk rozemarijn mee te scheppen, maar laat de olie in de braadslee. Besprenkel de wortels met wat chili-olie en bestrooi ze met een kleine handvol geraspte parmezaan.