Recept voor Linguine met pistachepesto en tonijn van chef Gennaro Contaldo. Lekker en voedzaam met pistache, citroen en Parmezaanse kaas.

Van romige pasta’s tot gestoofd vlees en vegetarische klassiekers: hier vind je authentieke hoofdgerechten uit alle regio’s van Italië om zelf te maken.
Recept voor Linguine met pistachepesto en tonijn van chef Gennaro Contaldo. Lekker en voedzaam met pistache, citroen en Parmezaanse kaas.
Katie Parla levert met Grandi Gusti een liefdesbrief af aan de keuken van Zuid-Italië. De culinair journalist woont in Rome en maakt authentieke gerechten.
Recept voor citroenrisotto met venkel van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk fris en voedzaam met banaansjalot, bladpeterselie en Parmezaanse kaas.
Voor iedereen die minder vlees wil eten is er nu De Vegetarische Zilveren Lepel. Wij delen het recept voor farrosalade met eieren.
Deze pappardelle maak je in een handomdraai. Met een gezonde groene saus van doperwten, rucola en olijfolie.
Het recept voor deze aubergines is volledig vegan. Je maakt zelf tofu ricotta om de aubergines mee te vullen. Dat is makkelijker dan je misschien denkt.
Maud, Nina en Leonardo, van restaurant Toscanini in Amsterdam, leren je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.
Romige polenta met paddenstoelen van Claudia Roden. Je kunt ook prima shiitakes en kastanjechampignons voor dit gerecht gebruiken.
Zwaardvis is een van de weinige vissoorten die vleesachtig genoeg is om zonder vel onbevreesd in een koekenpan te bakken, een heerlijk recept.
In 1950 verscheen de eerste uitgave van De Zilveren Lepel en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.
In Puglia zijn cime di rapa onlosmakelijk verbonden met de oortjespasta uit deze regio, orecchiette. Hier delen we het recept.
Dat de Italiaanse keuken grotendeels gebaseerd is op groenten, bewijzen de lekkere recepten uit Veganista.
Maud, Nina en Leonardo, van Toscanini in Amsterdam, leren je alles over het maken van Italiaanse gerechten.
De Italiaanse pizza die we meestal eten heeft tomatensaus als basis. Dat is een pizza rossa. Wel eens van een pizza bianca gehoord?
De godfather van de Italiaanse keuken Antonio Carluccio is niet meer, maar van zijn gerechten genieten we nog altijd.
Emiko Davies schrijft over eten en reizen in Italië. Dit keer deelt ze het recept voor pasta met mosselen en bonen.
In het kookboek Med, proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen het recept voor tagliolini.