In 1950 verscheen de eerste uitgave van 'De Zilveren Lepel' en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.

Van romige pasta’s tot gestoofd vlees en vegetarische klassiekers: hier vind je authentieke hoofdgerechten uit alle regio’s van Italië om zelf te maken.
In 1950 verscheen de eerste uitgave van 'De Zilveren Lepel' en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.
In 1950 verscheen de eerste uitgave van 'De Zilveren Lepel' en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.
In het kookboek Med van Claudia Roden proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen alvast het recept voor lekkere kip met druiven.
In dit pastarecept wordt er gekozen voor de variant van Leonardo Vignoli van Cesare al Casaletto. Fijn geraspte pecorino romano en spaghetti.
Veggie-auteurs Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben al diverse kookboeken op hun naam staan en duiken nu in de Italiaanse keuken.
Zo blijkt uit Sicilië, heerlijke gerechten van een Italiaans eiland. Vandaag delen we een recept uit het boek: pasta met sardines en wilde venkel.
Sterrenchef Sergio Herman is al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wij delen dit recept voor carbonara uit zijn kookboek New Italian.
Gnocchi van pompoen met salie uit de keuken van Toscanini. Perfecte combinatie, niet alleen een geweldig kleur, maar ook de smaak is zoet.
Bakplaatrecept met Italiaanse touch. Makkelijk om te maken en succes verzekerd! Balletjes met saus van tomaten, gedroogde oregano en knoflook.
Dit pizzarecept is geweldig om te maken. Pizza bianca is het broertje van de gewone pizza. Gevuld met aardappel, buffelmozzarella en rozemarijn.
Recept voor corzetti met pesto van Majoraan, het minder bekende broertje van oregano. De pesto is geweldig lekker en eenvoudig te maken.
Rechtstreeks uit de keuken van Toscanini, pasta met pittige Italiaanse worst. Voor de saus gebruik je ‘nduja: een smeerbare worst uit Calabrië.
Recept voor tagliatelle met paddenstoelen van Toscanini in Amsterdam. En van wie kun je nu beter leren dan van doorgewinterde chef-koks?
Recept voor Linguine met pistachepesto en tonijn van chef Gennaro Contaldo. Lekker en voedzaam met pistache, citroen en Parmezaanse kaas.
Katie Parla levert met Grandi Gusti een liefdesbrief af aan de keuken van Zuid-Italië. De culinair journalist woont in Rome en maakt authentieke gerechten.
Recept voor citroenrisotto met venkel van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk fris en voedzaam met banaansjalot, bladpeterselie en Parmezaanse kaas.
Voor iedereen die minder vlees wil eten is er nu De Vegetarische Zilveren Lepel. Wij delen het recept voor farrosalade met eieren.
Deze pappardelle maak je in een handomdraai. Met een gezonde groene saus van doperwten, rucola en olijfolie.
Het recept voor deze aubergines is volledig vegan. Je maakt zelf tofu ricotta om de aubergines mee te vullen. Dat is makkelijker dan je misschien denkt.
Maud, Nina en Leonardo, van restaurant Toscanini in Amsterdam, leren je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.
Romige polenta met paddenstoelen van Claudia Roden. Je kunt ook prima shiitakes en kastanjechampignons voor dit gerecht gebruiken.
Zwaardvis is een van de weinige vissoorten die vleesachtig genoeg is om zonder vel onbevreesd in een koekenpan te bakken, een heerlijk recept.
In 1950 verscheen de eerste uitgave van De Zilveren Lepel en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.