Terug naar overzicht

Naar deze nieuwe Italiaanse vakantiebestemming vliegt Transavia

Transavia heeft er een nieuwe Italiaanse zonbestemming bij. Vanaf zaterdag 23 februari vliegt de luchtvaartmaatschappij vanaf Rotterdam twee keer per week naar Brindisi.

Brindisi is voor veel Nederlanders een nog onbekend pareltje in de hak van de Laars. De stad in Puglia staat bekend om z’n boulevard met palmbomen, prachtige haven en historische gebouwen. Door het helderblauwe water van de Adriatische zee en de witte zandstranden wordt deze streek ook wel ‘de Malediven van het zuiden’ genoemd.

Grootste natuurlijke haven ter wereld
Brindisi is vooral bekend om de haven. Langs de kustlijn liggen peperdure jachten, zeilboten, kleine vissersboten, catamarans en imposante cruiseschepen rij aan rij in het water. De belangrijke veerverbinding naar Griekenland vertrekt vanaf deze locatie. Hiermee heeft de stad ook een plekje in het Guiness Book of Records, als grootste natuurlijke haven ter wereld.

Valle d’Itria
Huur een auto, want vanuit Brindisi ben je zo in de Valle d’Itria waar je de bekende trulli (de mooie kegelvormige huisjes) vindt. Bezoek ook zeker witte dorpjes als Ceglie Messapica, Ostuni en Grottaglie. Bovendien ligt Bari 100 kilometer verderop.

Wil je geheel verzorgd op reis naar Puglia? Bekijk onze lezersreis!

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Bron: Transavia