Terug naar overzicht
Puglia special De Smaak van Italie

Reis mee naar Puglia: dit lees je in het nieuwe magazine (bewaarnummer!)

Eens in de zoveel tijd komen wij een Italiaanse bestemming tegen die zoveel te bieden heeft dat we er een heel magazine mee willen vullen. Puglia, een regio in de hak van de Laars, ingeklemd tussen de Adriatische en Ionische Zee, is zo’n plek.

Blader door het magazine:

In Puglia vind je witgewassen bergdorpen, valleien met duizenden olijfbomen, stranden die niet onderdoen voor de Malediven en een keuken vol lokaal lekkers. We geven je een voorproefje van het nieuwste magazine dat volledig over deze populaire regio gaat.

Salento roadtrip: rijd mee langs de kust

De kustlijn trekt meteen de aandacht in de Salento-streek; loodrechte kliffen boven een smaragdgroene zee en kleine baaien met fijn zand wisselen elkaar af. Deze roadtrip voert je mee langs stranden, stadjes en eeuwenoude grotten die de zeer moeite waard zijn.

De beste adressen van Bari

Steeds meer jonge creatievelingen trekken naar de havenstad die tegenwoordig barst van de hippe restaurants, bars en galeries. Wij tippen de leukste voor een weekendje.

Valle d’itria: ontdek de Trullivallei

Overal waar je in de Valle d’Itria kijkt zie je ze opduiken: de puntdaken van de trulli waar Puglia zo beroemd om is geworden. Maar deze eeuwenoude huisjes zijn niet het enige dat dit stukje Italie de moeite waard maakt, en wij laten je zien waarom.

Gargano, groen en ruig paradijs

Gargano is een paradijselijk groen schiereiland in het noorden van Puglia. De natuur is er een stuk ruiger dan in de rest van de regio. Neem de spectaculaire, hooggelegen kustweg SS89 en je komt de mooiste baaitjes en leuke stadjes zoals Viëste tegen.

Lecce in 10 tips

Jarenlang stond Lecce beter bekend als ‘het Florence van het zuiden’. De stad die vol staat met barokke schoonheid, gezellige wijnwinkels en goede restaurants speelt zichzelf steeds beter in de kijker. Wij delen onze 10 tips.

Ottolenghi’s Italiaanse recepten met een twist

In zijn nieuwste kookboek Flavour heeft groentetovenaar Ottolenghi weer heerlijke recepten verzameld. Wij zijn fan van zijn Italiaanse gerechten waaraan hij vaak een verrassende eigen draai geeft.

Plus…

columns van Jarl van der Ploeg en Onno Kleyn, gezond recept van de zussen Jansen, de leukste smaakmakers, wijntips, reisaanbiedingen en nog veel meer!

Bestel jouw exemplaar

Het nieuwe magazine ligt op 3 november in de winkel. Reserveer jouw exemplaar boordevol adressen en tips vast in onze webshop (nu geen verzendkosten!) of koop ‘m in een winkel bij jou in de buurt.

Bekijk ook:

Fotografie: Sofie Delauw, Liselotte van Leest, Living Inside