Een snel en winters Toscaans pastagerecht uit Winter in Tuscany van Amber Guinness.

Van romige pasta’s tot gestoofd vlees en vegetarische klassiekers: hier vind je authentieke hoofdgerechten uit alle regio’s van Italië om zelf te maken.

Sugo finto: Een Toscaanse saus zonder vlees, vol rode wijn en fijngesneden groenten. uit Winter in Tuscany van Amber Guinness.

Hartige taart uit Winter in Tuscany van Amber Guinness. Snel, smaakvol en vol Toscaanse winterse aroma’s.

Met dit pizzadeeg van Michele Pascarella maak je thuis een luchtige bodem met die iconische hoge korst, zonder houtoven.

Zo maak je klassieke tortellini in bouillon met zelfgemaakt pastadeeg, vulling van varkensvlees, prosciutto, mortadella en Parmezaanse kaas.

Proef deze verwarmende soep van culinair auteur Mimi Thorisson. Je spullen pakken en met het hele gezin naar Italië verhuizen: Mimi deed het.

Dit is geen lasagne voor puristen, maar deze zomerlasagne versie zit boordevol karakter dankzij de geroosterde mediterrane groente.

Meike Krüger reisde de hele wereld over, op zoek naar de lekkerste recepten. We delen dit spaghetti frittata recept van haar.

Meike Krüger reisde de hele wereld over, op zoek naar de lekkerste recepten. We delen dit porchetta recept van haar.

Romig, smaakvol en authentiek Italiaans. Leer stap voor stap hoe je klassieke risotto alla milanese maakt.

Kook als een Florentijnse chef met het recept van Karly Siciliano: spaghetti met tomaatjes en verse basilicum

Kook dit authentieke recept voor pasta alla puttanesca, een pittig Napolitaans gerecht boordevol smaak.

Geniet van risotto met asperges, romige burrata en knapperige amandelen, een heerlijk zomers gerecht.

Deze tagliatelle alla bolognese wordt overal ter wereld heel verkeerd geserveerd. Namelijk met spaghetti. Dat is een regelrechte belediging.

Gnocchi van bonen en citroen is gnocchi met een twist: gezond en lekker, met verse doperwten, knoflook en artisjok.

Deze risotto is een mooi voorbeeld van hoe je met eenvoudige ingrediënten een rijk en gelaagd gerecht kunt maken.

Een verrassend simpel gerecht dat je direct naar de Italiaanse kust brengt: zonnig, licht en vol karakter.

Bladerdeeg, zoete ui en tomaten in alle kleuren van de regenboog, dit is zo’n gerecht dat je meteen op je favorietenlijst zet.

Frisse pasta met bietjes en ricotta uit Jamie Oliver’s Simply Jamie. Snel, simpel en boordevol smaak – perfect voor elke dag.